Nye EU-regler som gir sikrere kortbetaling

Fra 14. september 2019 gjelder nye EU-regler med blant annet høyere krav til at kundene identifiserer seg når de betaler med kort, for eksempel ved å oppgi PIN-kode i flere situasjoner enn før.

Sikrere kortkjøp både på nett og i butikk

Formålet med de nye reglene er å gjøre kortkjøp enda sikrere – både på nett og i butikk. Uansett om du tar betalt med kort via en fysisk kortterminal eller en digital betalingsløsning i nettbutikken, påvirker EUs nye regler deg.

Det er alltid kundens kortutsteder som bestemmer nøyaktig hvilke regler som gjelder for kortet, men du må ha oversikt over hvordan bedriften din påvirkes og hva du må gjøre for å oppfylle de nye kravene.

Hvis du tar betalt på nett

Du som driver nettbutikk, må

  • ha støtte for 3D Secure senest 14. september 2019, selv om du har hatt dispensasjon tidligere
  • legge opp nye logoer fra Visa og Mastercard på nettstedet / i appen
  • fjerne logikk for dynamisk 3D Secure, hvis du har brukt dette
  • snakke med betalingstjenesteleverandøren om tilgjengelige overvåkingssystemer for å unngå svindeltransaksjoner
  • oppdatere kundevilkårene slik at de omfatter utvidet informasjonsinnsamling om kunden og kortkjøpene i henhold til GDPR – men bare for å forbedre sikkerheten.

Hvis du tar betalt i butikk

Du som har butikk eller tar betalt med terminal på restaurant, messer, automat eller andre steder, må tenke på følgende:

  • Du må ha en terminal som tar imot både kontaktløs betaling og chip og PIN-kode innen 14. september. Kontakt terminalleverandøren eller kasseleverandøren hvis du har behov for å oppgradere det tekniske utstyret.
  • Etter 14. september kan ikke kunder med kort utstedt innenfor EU/EØS, taste inn kortinformasjon, bruke magnetstripe og signere på kortkjøp. Derfor fjerner vi muligheten til å taste inn kortnummer manuelt der det ikke er tydelig behov for dette.
  • Selv ved lave beløp der kunden tæpper, kan det være nødvendig å bruke PIN-kode eller chip og PIN-kode.

Du finner også nyhetene fra denne siden i PDF-format her.

Har du spørsmål?

Vil du ha hjelp til å forstå hvordan de nye reglene påvirker virksomheten din, kan du gjerne ta kontakt med oss ved å fylle ut skjemaet eller ringe oss på telefon +47 220 36 045