Nyheter og tips april 2020

Her finner du nyheter og tips som kan være nyttig å kjenne til hvis du driver fysisk butikk eller nettbutikk, eller hvis du tar betalt av kunder i andre sammenhenger.

Forhåndsbetalte kort

Fra og med 15. januar 2020 kan forhåndsbetalte kort (såkalte prepaid-kort) bli avvist som betalingsmiddel, avhengig av typen forhåndsbetalt kort og kortutsteder. Dette skyldes det nye EU-direktivet om hvitvasking av penger (AMLD5) som regulerer utstedelse og bruk av denne typen kort.

Ta betalt med Apple Pay

Visste du at du kan ta betalt med Apple Pay på alle kortterminalene våre? Med Apple Pay kan kundene betale på en sikker og enkel måte i butikken din, uansett beløp. Kunden tæpper en iPhone, iPad, Apple Watch eller annen Apple-enhet mot terminalen, akkurat som med et kontaktløst kort, og godkjenner kjøpet med Face ID, Touch ID eller passord.

Justerte kortformidlingsavgifter

Etter avtale mellom EU-kommisjonen, Mastercard og Visa skal kortformidlingsavgiftene (såkalte interchange fees) på privatkort utstedt utenfor Europa justeres i løpet av en femårsperiode. For våre innløsningskunder skjer det imidlertid ingen endringer. Innløsningsavtalen fortsetter med samme vilkår og priser som hittil, og du behøver ikke å gjøre noe.

Diners

Du vet vel at Diners og Discover også er inkludert i innløsningsavtalen for terminalen nå? Siden i fjor høst har vi håndtert salg med Diners-kort i tillegg til Mastercard og Visa (forutsatt at det støttes av teknisk utstyr / leverandør). Innløsningsavtalen inkluderer altså både Diners, Visa og Mastercard.

Slik påvirker dette kundene

  • Salg med Diners betales ut sammen med annet salg via Swedbank.
  • Serviceavgiften for Diners er den samme som du har i dag for salg med Mastercard.
  • Serviceavgiften for Diners annonseres som i dag for Mastercard og Visa, og du belastes disse hver måned sammen med andre kortbetalinger.
  • Du kan se salg med Diners i Access, sammen med andre kortbetalinger.

Hva må kunder gjøre?

Du må ikke gjøre noe som helst, Diners inngår automatisk i kortinnløsningsavtalen.

Kontaktløs betaling

Hvis du noen gang har brukt kontaktløs betaling, har du sikkert tenkt på hvor praktisk det er. Siden teknologien slo gjennom, har millioner av mennesker i Norden gjort dette, og det er årsaken til at den såkalte tæppingen har blitt så populær.

Fra 17. april 2020 ble grensen for beløp som kan tæppes uten PIN-kode, hevet til 400 kr.

Les mer om kontaktløs betaling

Hva gjelder under koronakrisen?

Som alle andre, påvirkes vi av pandemien som sveiper over verden. Vi har samlet informasjon om hvordan vi håndterer situasjonen og hva det kan bety for kundene våre. Les mer her.

Du finner nyheten fra denne siden finnes i PDF-format her.