Prisjustering for Global Wholesale-transaksjoner

Stadig flere bedrifter benytter seg av det virtuelle kortet* Global Wholesale. Global Wholesale er et kort som bare brukes av bedrifter i hotell-, reise- og transportbransjen til å kunne ta betalt av hverandre. Kortet brukes ofte av formidlingsagenter (for eksempel bedrifter som er formidlere av hotellreservasjoner) til å betale oppholdet på hotellet, og erstatter betalinger med faktura.  Med Global Wholesale kan bedriften og bedriftskundene handle av hverandre – enkelt og trygt.


Til og med 1. september 2020 inngår Global Wholesale-kortet i serviceavgiften for korttypen Utenlandske bedriftskort (kreditt). Kortselskapene tar imidlertid ut høyere kortformidlingsavgifter for kjøp med Global Wholesale-kort. Fra og med september vil derfor Swedbank Pay, med støtte av de generelle vilkårene som gjelder for kortinnløsning, supplere med en egen avgift for Global Wholesale-kortet.  Prisen per kortkjøp med Global Wholesale-kort blir fra og med september 3 % av transaksjonsbeløpet, som også vil vises i Access / på servicegebyrmeldingen. Hvis bedriften din berøres av prisøkningen, skal du ha mottatt informasjon om dette via e-post.

* Et virtuelt kort er et kontokort som ikke finnes fysisk, for eksempel i form av en plastkort, men som bare finnes digitalt.