Om Informasjonskapsel (cookies)

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en tekstfil som nettstedet lagrer på datamaskinen din. Den kan ikke gjøre noen skade og inneholder ingen virus. Mange nettsteder bruker informasjonskapsler til å gi deg tilgang til ulike funksjoner når du besøker nettsteder. Man kan bruke informasjonen i informasjonskapsler til å følge hvordan besøkende på et nettsted navigerer på hjemmesiden og hvilke valg de tar under besøket. Ifølge loven om elektronisk kommunikasjon skal alle som besøker et nettsted med informasjonskapsler, ha tilgang til informasjon om at nettstedet inneholder informasjonskapsler og formålet med bruken av informasjonskapsler.

Informasjonskapsler på Swedbank Pay nettsteder

Det finnes ulike typer informasjonskapsler. Swedbank Pay bruker såkalte øktinformasjonskapsler, faste informasjonskapsler og sporingskapsler på sine nettsteder (swedbankpay.se, swedbankpay.no, swedbankpay.dk, swedbankpay.fi, swedbankpay.com).

Til hvilket formål bruker Swedbank Pay informasjonskapsler? 

Swedbank Pay bruker faste informasjonskapsler og øktinformasjonskapsler på måtene som er beskrevet nedenfor. Informasjonen i disse informasjonskapslene er kun knyttet til din datamaskin (via IP-adressen) og ditt besøk på Swedbank Pays nettsted.

Swedbank Pay bruker også tredjeparts informasjonskapsler fra klarerte leverandører (se nedenfor), blant annet til bruksanalyse som legger grunnlaget for den fremtidige produktutviklingen.

Swedbank Pay bruker også informasjonskapsler bl.a. for å gi en bedre brukeropplevelse

Hvilke typer informasjonskapsler bruker Swedbank Pay? 

Øktinformasjonskapsler

Øktinformasjonskapsler lagres midlertidig i datamaskinens minne mens du er inne på en nettside. Øktinformasjonskapsler lagres ikke, men forsvinner når du lukker nettleseren.

Faste informasjonskapsler

Faste informasjonskapsler lagrer en fil på datamaskinen i en forhåndsbestemt tid (90 dager). De gjør bl.a. at hjemmesiden gjenkjenner deg og valgene du har gjort tidligere.

Informasjonskapsler fra tredjepart

Sporingskapsler innhenter statistikk som brukes til å forbedre websidene og tilbudet til Swedbank Pay. Vi bruker Adobe Analytics som webstatistikkverktøy. Adobe Analytics’ sporingskapsler innhenter følgende statistikk.

  • Sporingskapsler som brukes til å beregne antallet unike besøkende på et nettsted. Denne typen informasjonskapsler forfaller etter to år.
  • Sporingskapsler som brukes til å vise om Analytics er aktivert. Denne typen informasjonskapsler forfaller når nettleseren lukkes.
  • Sporingskapsler som brukes for å avgjøre om informasjonskapsler er aktivert i nettleseren. Denne typen informasjonskapsler forfaller når nettleseren lukkes.

Faste informasjonskapsler lagrer en fil på datamaskinen i en forhåndsbestemt tid (90 dager). De gjør bl.a. at hjemmesiden gjenkjenner deg og valgene du har gjort tidligere. Episervers faste informasjonskapsler innhenter følgende informasjon.

  • Faste informasjonskapsler som brukes til å skille en nettleser fra andre nettlesere som en besøkende bruker ved surfing på nettet. Hvis en bruker besøker et Episerver-nettsted for første gang, tildeler Episerver Forms automatisk en tilfeldig GUID til besøkerens nettleser. GUID lagres i en informasjonskapsel, og når den er utløpt, oppretter Episerver Forms en ny neste gang brukeren besøker nettstedet. Denne typen informasjonskapsler forfaller etter 90 dager.
  • Faste informasjonskapsler som brukes til å identifisere hvem som samhandler med applikasjonen. Dette skjer ved å kombinere verdien på andre faste informasjonskapsler fra Episerver med det aktuelle brukernavnet hvis brukeren allerede er innlogget. Denne typen informasjonskapsler forfaller etter 90 dager.
  • Faste informasjonskapsler som brukes til å holde rede på hvilke skjemaer en bruker samhandler med og som forenkler skjemautfyllingen for brukeren. Denne typen informasjonskapsler forfaller etter 90 dager.

Øktinformasjonskapsler lagres midlertidig i datamaskinens minne mens du er inne på en nettside. Øktinformasjonskapsler lagres ikke, men forsvinner når du lukker nettleseren. Episervers øktinformasjonskapsler innhenter følgende informasjon.

  • Øktinformasjonskapsel sendt til nettleseren. Brukes når du åpner nettleseren og går til et nettsted som implementerer ASP.NET-øktstatus. Denne informasjonskapselen slettes når du lukker nettleseren.

Samtykke til informasjonskapsler på Swedbank Pay nettsider

Ifølge loven om elektronisk kommunikasjon skal alle som besøker et nettsted, få informasjon om informasjonskapsler og hva de brukes til. Det kreves samtykke fra den besøkende hvis informasjonskapsler ikke er nødvendige for å levere tjenesten som den besøkende uttrykkelig har bedt om. Samtykket gis ved å godta bruk av informasjonskapsler i nettleseren.

Endre innstillinger

Klikk på knappen nedenfor for å endre innstillingene for samtykke.